
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
250 mililitrów
50 gramów
30 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone udka z kurczaka przełóż do rękawa do pieczenia.
Krok 2
Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, mąkę, śmietanę oraz przyprawy z opakowania Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr. Zamknij szczelnie woreczek i dokładnie wymieszaj składniki.
Krok 3
Mięso w woreczku ułóż w naczyniu żaroodpornym i całość piecz przez 40 minut w temperaturze 180 °C.
Krok 4
W mikserze wymieszaj pokruszony chleb z natką pietruszki i parmezanem. Powinna powstać posypka chlebowa.
Krok 5
Gdy mięso będzie upieczone, otwórz ostrożnie woreczek. Następnie posyp mięso kruszonką chlebową i piecz jeszcze przez 10-15 minut w temperaturze 200 °C, aż masa z chleba zrobi się chrupiąca i rumiana. Potrawę podawaj ze świeżym szpinakiem, serem feta i limonką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej