Lekki placek z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

221

56 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 opakowania

0.75 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

10 dekagramów

1 łyżeczka

70 dekagramów

dekoracja:

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.

Krok 2

Stopniowo dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.

Krok 3

Następnie delikatnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszaną z migdałami. Jeśli nie mam w domu migdałów, to dodaję mielone orzechy włoskie (ciasto wtedy jest w środku ciemniejsze), co zapobiega opadaniu owoców na spód.

Krok 4

Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i wyrównać powierzchnię.

Krok 5

Na wierzchu ciasta ułożyć owoce.

Krok 6

Piec około 70 minut w temperaturze 180°C.

Krok 7

Upieczony placek posypać cukrem pudem lub grubym kryształem bądź płatkami migdałowymi. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekki placek z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekki placek z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekki placek z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekki placek z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekki placek z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekki placek z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekki placek z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej