
Składniki
100 gramów
2 sztuki
3 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż lody waniliowe Carte d'Or do litrowego pojemnika. Wygładź je i umieść w zamrażalniku na około 2 godziny.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do 220 °C.
Krok 3
Ubij białka jaj z cukrem na sztywną pianę.
Krok 4
Zmrożone lody obłóż pianą i zapiecz przez chwilę w piekarniku do zarumienienia.
Krok 5
Wykrój porcje deserowe. Lody podawaj udekorowane owocami.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej