Makaron z kurczakiem i pomidorkami w sosie śmietanowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
76 osób zapisało

Składniki
300 gramów
500 gramów
200 gramów
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
300 mililitrów
200 mililitrów
1 pęczek
100 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente. Piersi pokrój w kostkę 1x1 cm, cebulę w plastry, pieczarki w ćwiartki a pomidorki przekrój na pół.
Krok 2
Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem, oprósz w mące, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Dodaj cebulę i pieczarki. Całość smaż, aż zupełnie odparują soki z mięsa i grzybów.
Krok 3
Dodaj śmietanę i 300 ml zimnej wody. Całość dopraw kostką Rosołu warzywnego Knorr i gotuj około 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Krok 4
Dodaj ugotowany makaron, połówki pomidorków i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Na sam koniec dodaj liście szpinaku.
Krok 6
Makaron podawaj posypany startym serem i listkami bazylii.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej