Malinowy raj

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

203 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

masa:

0.5 litra

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 opakowania

1 sztuka

2 opakowania

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy.

Krok 2

Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.

Krok 3

Wszystko utrzeć na gładką masę.

Krok 4

Upiec.

Krok 5

Zagotować mleko, Kasię i cukier.

Krok 6

Dodać rozrobioną mlekiem mąkę.

Krok 7

Biszkopt podzielić na 2 części i przełożyć masą, na wierzch wyłożyć maliny i zalać galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej