Malinowy raj

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1377

203 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

masa:

0.5 litra

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 opakowania

2 opakowania

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy.

Krok 2

Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.

Krok 3

Wszystko utrzeć na gładką masę.

Krok 4

Upiec.

Krok 5

Zagotować mleko, Kasię i cukier.

Krok 6

Dodać rozrobioną mlekiem mąkę.

Krok 7

Biszkopt podzielić na 2 części i przełożyć masą, na wierzch wyłożyć maliny i zalać galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej