Mrożona kawa z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona kawa z lodami

Autor: Paulina25

ratingratingratingratingrating

3

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 szczypta

5 sztuk

4 łyżeczki

5 łyżek

3 gramy

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę wsypać do miski i zalać gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i dodać schłodzone mleko.

Krok 2

Gorącą kawę trochę ostudzić i wlać do plastikowego naczynia. Dodać kostki lodu oraz lody waniliowe lub toffi i wszystko dokładnie ugnieść. Później posłodzić, żeby była słodsza (chyba, że ktoś nie słodzi).

Krok 3

Kawę rozlać do szklanek i dodać bitą śmietanę i ewentualnie cynamon. Kawa jest już gotowa !! Smacznego !! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej