
Składniki
4 łyżeczki
2 szklanki
5 łyżek
5 sztuk
2 łyżeczki
1 szczypta
3 gramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawę wsypać do miski i zalać gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i dodać schłodzone mleko.
Krok 2
Gorącą kawę trochę ostudzić i wlać do plastikowego naczynia. Dodać kostki lodu oraz lody waniliowe lub toffi i wszystko dokładnie ugnieść. Później posłodzić, żeby była słodsza (chyba, że ktoś nie słodzi).
Krok 3
Kawę rozlać do szklanek i dodać bitą śmietanę i ewentualnie cynamon. Kawa jest już gotowa !! Smacznego !! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej