Mrożona kawa z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona kawa z lodami

Autor: Paulina25

ratingratingratingratingrating

4

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

2 szklanki

5 łyżek

5 sztuk

2 łyżeczki

1 szczypta

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę wsypać do miski i zalać gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i dodać schłodzone mleko.

Krok 2

Gorącą kawę trochę ostudzić i wlać do plastikowego naczynia. Dodać kostki lodu oraz lody waniliowe lub toffi i wszystko dokładnie ugnieść. Później posłodzić, żeby była słodsza (chyba, że ktoś nie słodzi).

Krok 3

Kawę rozlać do szklanek i dodać bitą śmietanę i ewentualnie cynamon. Kawa jest już gotowa !! Smacznego !! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej