Mrożona kawa z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona kawa z lodami

Autor: Paulina25

ratingratingratingratingrating

4

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

2 szklanki

5 łyżek

5 sztuk

2 łyżeczki

1 szczypta

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę wsypać do miski i zalać gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i dodać schłodzone mleko.

Krok 2

Gorącą kawę trochę ostudzić i wlać do plastikowego naczynia. Dodać kostki lodu oraz lody waniliowe lub toffi i wszystko dokładnie ugnieść. Później posłodzić, żeby była słodsza (chyba, że ktoś nie słodzi).

Krok 3

Kawę rozlać do szklanek i dodać bitą śmietanę i ewentualnie cynamon. Kawa jest już gotowa !! Smacznego !! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej