Muffiny bananowe z kokosem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 szklanki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

2 sztuki

110 gramów

0.6 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

Krok 2

W drugiej roztrzepać jajka z cukrem, rozgniecionymi bananami, roztopioną i ostudzoną Kasią, wanilią i 1/2 szklanki wiórków kokosowych.

Krok 3

Połączyć zawartość obu misek i lekko, niedokładnie wymieszać.

Krok 4

Nałożyć łyżką do foremek muffinkowych i posypać po wierzchu resztą wiórków kokosowych.

Krok 5

Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny bananowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny bananowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny bananowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny bananowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny bananowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny bananowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny bananowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej