Muffiny cappuccino z chałwą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

306

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

0.6 szklanki

1 opakowanie

1.75 szklanki

1 szczypta

1 łyżeczka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić i ostudzić.

Krok 2

W misce wymieszać suche składniki, wlać do nich zmieszane w innym pojemniku mokre składniki. Wszystko wymieszać łyżką tylko do połączenia składników.

Krok 3

Do formy muffinkowej wysmarowanej masłem lub wyłożonej papilotkami nakładać po łyżce ciasta, na środku ułożyć kawałki chałwy i nałożyć resztę ciasta. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 20 minut. Po 5 minutach od wyjęcia z piekarnika muffinki wyjąć z formy i studzić na kratce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny cappuccino z chałwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny cappuccino z chałwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny cappuccino z chałwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny cappuccino z chałwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny cappuccino z chałwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny cappuccino z chałwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny cappuccino z chałwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Buraczkowe muffinki
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej