MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednym naczyniu łączymy ze sobą składniki suche, w drugim płynne (oprócz masy krówkowej!).

Krok 2

Szybko mieszamy ze sobą składniki suche z mokrymi.

Krok 3

Do foremek nakładamy łyżkę ciasta, na to łyżkę masy krówkowej, którą przykrywamy kolejną łyżką ciasta.

Krok 4

Pieczemy około 20-25 min. w 180°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFFINY Z MASĄ KRÓWKOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Buraczkowe muffinki
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej