
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź, odparuj i przetrzyj przez praskę.

Krok 2
Do lekko ciepłych ziemniaków dodaj żółtka, musztardę i przyprawy.

Krok 3
Białka ubij na pianę i połącz wszystko razem.

Krok 4
Ciasto przelej do foremek na mufinki i piecz w 170 stopniach przez 20-25 minut. Aby mufinki nabrały złotej barwy zwiększ temperaturę do 190 stopni na ostanie 5 minut.

Krok 5
W tym czasie posiekaj natkę pietruszki. Łyżkę masła rozpuść na patelni, dodaj szczyptę rozmarynu Knorr oraz natkę. Gotowe mufinki skrop masłem ziołowym.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mufinki ziemniaczane z rozmarynem
Muffinki zazwyczaj spożywamy na słodko, ale coraz częściej spotkać możemy także ich wytrawne odmiany: a la pizza, z bekonem, jajeczne… A czy próbowałeś już muffinek ziemniaczanych z dodatkiem rozmarynu? Jeśli nie, to teraz masz taką okazję!
Dla kogo?
Dla dorosłych, którzy w ciągłym pośpiechu nie mają czasu na smaczny posiłek.
Na jaką okazję?
Ziemniaczane muffinki sprawdzą się świetnie w roli przystawki na spotkaniu z przyjaciółmi. Zarówno w małym, jak i większym gronie odnajdą się bez problemu!
Czy wiesz, że?
Rozmaryn można zamrozić (najlepiej całymi gałązkami). Należy pamiętać jednak o tym, że zamrożone zioła mają bardziej intensywny smak niż te świeże!
Dla urozmaicenia:
Jeśli masło to dla Ciebie za mało, do tak przygotowanych muffinek możesz dodać także własny farsz. Ten warzywny, z dodatkiem jogurtu, będzie w sam raz.