Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą
łatwe
283 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Paprykę, oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrój w krążki. Przesmaż ją chwilę z cebulą.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię z cebulą i papryką. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
Krok 4
Ugotowany makaron wsyp na patelnię z gotującym się sosem. Dodaj kawałki dyni. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Gotowy makaron wyłóż na półmisek. Wierzch posyp pokruszonym serem feta i udekoruj gałązkami rozmarynu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej