Muszelki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, proszek, Kasię, żółtka i śmietanę posiekać nożem, szybko zagnieść ciasto i na dobę wstawić do lodówki.

Krok 2

Ciasto przepuścić przez maszynkę do mięsa z założoną nakładką do ciastek.

Krok 3

Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze w temperaturze 200 stopni C przez 15 minut.

Krok 4

Wystudzone ciasteczka przekładać konfiturą.

Krok 5

Polecamy dekorować polewą czekoladową i posypać kokosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej