Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami
łatwe
905 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
2 sztuki
0.2 szklanki
30 mililitrów
0.5 pęczka
1 opakowanie
nadzienie:
150 gramów
10 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
100 mililitrów
30 mililitrów
1 szklanka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz posiekaną pietruszkę. Całość dobrze zmiksuj do momentu uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Następnie smaż naleśniki.

Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj ze 100 mililitrami śmietany oraz szklanką wody. Umyte mięso oraz pomidory pokrój w cienkie paski. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki.

Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, suszone pomidory oraz pieczarki – całość zalej przygotowanym Fixem Knorr i gotuj 10 minut na małym ogniu. Dodaj kilka porwanych listków świeżej bazylii.

Krok 4
Następnie łyżką cedzakową wyjmij z sosu mięso wraz z cebulą, pomidorami i pieczarkami, nałóż na naleśniki, a potem zwiń w rulony. Gotowe naleśniki podawaj z powstałym sosem – jeżeli nie będzie wystarczająco gęsty, gotuj jeszcze chwilę, aby odparować część płynu. Udekoruj listkami bazylii.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami
Jedliście naleśniki z suszonymi pomidorami i mięsem? Jeśli nie, koniecznie spróbujcie tego dania. Jest doskonałą propozycją na urozmaicenie obiadowego menu, które przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tych mącznych potraw, znanych przede wszystkim z wersji słodkiej. Smak nawiązuje do klimatów włoskich, w czym pomaga pomidorowy dodatek. Nadzienie ze schabu i pieczarek doskonale komponuje się z bazylią i jogurtem, tworząc wyśmienite połączenie.
Dla kogo?
Naleśniki z suszonymi pomidorami i mięsem pokochają przede wszystkim osoby poszukujące kulinarnych inspiracji, które urozmaicą codzienne menu.
Na jaką okazję?
Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami są doskonałą propozycją na obiad i kolację.
Czy wiesz, że?
Bliny są odmianą naleśników. Przyrządzane są przede wszystkim w Rosji, na Ukrainie i Białorusi. Mogą być serwowane solo lub z różnorodnymi dodatkami słodkimi i wytrawnymi. Istotne jest, aby bliny podawać na gorąco, gdyż zimne tracą charakterystyczną wilgotność.
Dla urozmaicenia:
Naleśniki na słono możesz udekorować liśćmi świeżej bazylii i niewielkimi pomidorkami.



































