Naleśniki ze szpinakiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

76 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

400 gramów

4 łyżeczki

0.5 szklanki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę dodaj do mleka, wymieszaj, dodać jajko, całość zmiksować.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Naleśniki smażyć bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Zagotować w garnku niewielką ilość wody, włożyć szpinak i podgrzewać stale mieszając tak aby część wody wyparowała, po czym odstawić naczynie z ognia.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Do szpinaku dodać zmiażdżony czosnek i Florę ProActiv.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Całość wymieszać, a następnie nakładać na naleśniki. Naleśniki składamy na pół i podajemy na dużym talerzu.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Renata  Chajzler

    Renata Chajzler

    Fajna ta strona cudowne przepisy kulinarne dobrze ze taka strona jest pozdrawiam Renata

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej