Niemiecka sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niemiecka sałatka jarzynowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 szklanki

125 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i gotuj przez 15 minut w mundurkach. Odcedź, ostudź i obierz ze skórek. Pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

Pokrojony boczek i cebulkę podsmaż na łyżce oleju, do zrumienienia boczku, wymieszaj z ziemniakami, najlepiej już przestudzone.

Krok 3

Ogórka nie obieraj, przetnij tylko na pół i wypestkuj. Pokrój w kostkę.

Krok 4

Majonez wymieszaj dokładnie z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalej sałatę i również dokładnie przemieszaj. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niemiecka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej