Obatzter czyli bawarski krem serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Obatzter czyli bawarski krem serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

75 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sery razem z łyżką miękkiego masła włóż do miski i zmiksuj robotem kuchennym, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.

Krok 2

Cebule obierz, jedną pokrój w drobną kosteczkę i wymieszaj dokładnie z serowym kremem, druga pokrój w cienkie talarki i odłóż. Dopraw masę do smaku i przełóż na małe miseczki.

Krok 3

Każdą z nich udekoruj plasterkami pokrojonej cebuli i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Obatzter czyli bawarski krem serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Obatzter czyli bawarski krem serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Obatzter czyli bawarski krem serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Obatzter czyli bawarski krem serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Obatzter czyli bawarski krem serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Obatzter czyli bawarski krem serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Obatzter czyli bawarski krem serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Obatzter czyli bawarski krem serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej