
Składniki
2 opakowania
75 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sery razem z łyżką miękkiego masła włóż do miski i zmiksuj robotem kuchennym, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Krok 2
Cebule obierz, jedną pokrój w drobną kosteczkę i wymieszaj dokładnie z serowym kremem, druga pokrój w cienkie talarki i odłóż. Dopraw masę do smaku i przełóż na małe miseczki.
Krok 3
Każdą z nich udekoruj plasterkami pokrojonej cebuli i posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej