Orzechowo-karmelowy przysmak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

262 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

175 gramów

krem:

2 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

0.75 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić na 30 minut do lodówki, po czym rozwałkować na dużej prostokątnej blasze i upiec.

Krok 2

Krem karpatkowy: z podanych składników ugotować budyń, po wystudzeniu połączyć z Kasią. Miksować na jednolitą masę.

Krok 3

Do ciepłego jeszcze kajmaku, który powstał z mleka skondensowanego słodzonego dodać pokruszone orzechy.

Krok 4

Na upieczone ciasto nakładamy krem karpatkowy, a na to masę orzechowo-kajmakową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowo-karmelowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowo-karmelowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowo-karmelowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowo-karmelowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowo-karmelowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowo-karmelowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowo-karmelowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej