Ostry przysmak czyli sajgonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry przysmak czyli sajgonki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

1 opakowanie

0.5 sztuki

150 gramów

15 sztuk

null

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamocz grzyby w letniej wodzie na godzinę a potem drobno posiekaj i dodaj do mięsa.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i paprykę.

Krok 4

Każdy płatek papieru ryżowe zamocz w zimnej wodzie, włóż w niego farsz i zwiń jak gołąbek.

Krok 3

Dodaj do mięsa kiełki bez zalewy, sos sojowy, jajko, cebulę, paprykę starty imbir i czosnek oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Tak przygotowane sajgonki smaż na głębokim oleju. Po usmażeniu odcedź sajgonki na ręczniku papierowym. Serwuj z ostrym sosem słodko-kwaśnym i/lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej