Ostry przysmak czyli sajgonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry przysmak czyli sajgonki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

1 opakowanie

0.5 sztuki

150 gramów

15 sztuk

null

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamocz grzyby w letniej wodzie na godzinę a potem drobno posiekaj i dodaj do mięsa.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i paprykę.

Krok 4

Każdy płatek papieru ryżowe zamocz w zimnej wodzie, włóż w niego farsz i zwiń jak gołąbek.

Krok 3

Dodaj do mięsa kiełki bez zalewy, sos sojowy, jajko, cebulę, paprykę starty imbir i czosnek oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Tak przygotowane sajgonki smaż na głębokim oleju. Po usmażeniu odcedź sajgonki na ręczniku papierowym. Serwuj z ostrym sosem słodko-kwaśnym i/lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry przysmak czyli sajgonki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej