
Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
1 opakowanie
0.5 sztuki
150 gramów
15 sztuk
null
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamocz grzyby w letniej wodzie na godzinę a potem drobno posiekaj i dodaj do mięsa.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i paprykę.
Krok 4
Każdy płatek papieru ryżowe zamocz w zimnej wodzie, włóż w niego farsz i zwiń jak gołąbek.
Krok 3
Dodaj do mięsa kiełki bez zalewy, sos sojowy, jajko, cebulę, paprykę starty imbir i czosnek oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Tak przygotowane sajgonki smaż na głębokim oleju. Po usmażeniu odcedź sajgonki na ręczniku papierowym. Serwuj z ostrym sosem słodko-kwaśnym i/lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej