
Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
1 opakowanie
0.5 sztuki
150 gramów
15 sztuk
null
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamocz grzyby w letniej wodzie na godzinę a potem drobno posiekaj i dodaj do mięsa.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i paprykę.
Krok 4
Każdy płatek papieru ryżowe zamocz w zimnej wodzie, włóż w niego farsz i zwiń jak gołąbek.
Krok 3
Dodaj do mięsa kiełki bez zalewy, sos sojowy, jajko, cebulę, paprykę starty imbir i czosnek oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Tak przygotowane sajgonki smaż na głębokim oleju. Po usmażeniu odcedź sajgonki na ręczniku papierowym. Serwuj z ostrym sosem słodko-kwaśnym i/lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej