owocowa pianka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

3 opakowania

400 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki drobno pokruszyć i zagnieść z miękką Kasią.

Krok 2

Wyłożyć na dno blaszki.

Krok 3

Galaretki morelową i truskawkową rozpuścić w 1/4, a niebieską w 3/4 ilości wody podanej na opakowaniu (każdą osobno) i odstawić do wystygnięcia.

Krok 4

Śmietankę ubić, podzielić na pół.

Krok 5

Do jednej części dodać morele i tężejącą galaretkę, dokładnie zmiksować i wylać na herbatniki.

Krok 6

Do drugiej części śmietany dodać truskawki i galaretkę truskawkową, zmiksować i wylać na zastygniętą masę morelową.

Krok 7

Gdy stężeje, ułożyć jagody i zalać tężejącą niebieską galaretką.

Krok 8

Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • owocowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • owocowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • owocowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • owocowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • owocowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • owocowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • owocowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z galaretką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również