
Składniki
1 sztuka
150 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
50 dekagramów
50 dekagramów
2 szczypty
3 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy, szklimy na oliwie. Bułkę moczymy w mleku, a następnie odciskamy. Do mięsa dodajemy cebulę, bułkę oraz jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpety i gotujemy je w bulionie mięsnym.
Krok 2
Makaron gotujemy al dente.
Krok 3
Na patelni przesmażamy przez chwilkę masło z mąką. Dodajemy pół szklanki bulionu z gotowania pulpetów i śmietanę. Szybko mieszamy, by nie powstały grudki. Następnie dodajemy kapary, doprawiamy solą i pieprzem oraz Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr. Podgrzewamy, sporadycznie mieszając, do zagotowania sosu. Do powstałego sosu dodajemy pulpety, mieszamy.
Krok 4
Makaron podajemy z sosem i pulpetami, posypujemy natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej