Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki kurczaka opłucz i osusz, a następnie natrzyj przyprawą Knorr. Zamarynowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 1

Krok 2

Ananasa pokrój w grubą kostkę, chili w krążki, a kolendrę posiekaj – wszystko wsyp do naczynia z kurczakami. Dołóż również cytrynowy listek.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sokiem z ananasa i mlekiem. Przygotowany Fix wlej do naczynia.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 3

Krok 4

Limonkę przekrój na pół i dołóż do składników. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie wyjmij naczynie z piekarnika, powstały sos zlej do rondelka i dopraw do smaku. Kurczaka z powrotem włóż do piekarnika i zrumień. Gotowe pałki podawaj z ryżem i ananasowym sosem.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bardzo łatwa kapusta
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chiliPieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili

Kawałki kurczaka opłucz i osusz, a następnie natrzyj przyprawą Knorr. Zamarynowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym.