Placek jabłkowo - kokosowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

79

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

krem:

10 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

2 opakowania

200 gramów

20 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka podsmażyć, dodać cukier, dusić do momentu aż będą miękkie. Ugotować budynie bez cukru.

Krok 2

Biszkopt: białka ubić na sztywno, żółtka połączyć z cukrem i dodać do białek. Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, piec 35 min.

Krok 3

Na upieczony biszkopt położyć jabłka i polać gorącym budyniem.

Krok 4

Roztopić Kasię, dodać cukier, wiórki (zrumienić), a pod koniec dodać roztrzepane jaja.

Krok 5

Posypkę kokosową wyłożyć na wierzch ciasta i zapiec 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek jabłkowo - kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek jabłkowo - kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek jabłkowo - kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek jabłkowo - kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek jabłkowo - kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek jabłkowo - kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek jabłkowo - kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej