Placek po węgiersku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek po węgiersku - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
1191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

286 osób wydrukowało

Pobierz pdf

405 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.75 szklanki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i obsmaż na patelni. Fix Knorr wymieszaj z 2 szklankami wody, wlej na patelnię i duś wszystko pod przykryciem 20-30 minut.

Placek po węgiersku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Na 10 minut przed końcem duszenia dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.

Placek po węgiersku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie usmaż według przepisu na opakowaniu cztery placki o średnicy około 15 cm. Gulasz podawaj na plackach. Potrawę możesz udekorować łyżką śmietany lub posypać startym serem.

Placek po węgiersku - VIDEO - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Renata  Cynowska

    Renata Cynowska , 25.03.2020

    Szkoda ze placki nie były zrobione samemu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anna zbirska

    anna zbirska , 11.07.2016

    Bardzo smaczne i sycace .Polecam .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki po węgiersku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placek po węgiersku - VIDEOPlacek po węgiersku - VIDEO

Placek po węgiersku jest bardziej popularny w Polsce niż na Węgrzech lub na Słowacji, z której pochodzi. W zależności od upodobań, możesz go przyrządzić na wiele sposobów. Ta wersja jest łagodna i na pewno zasmakuje tym, którzy lubią połączenie mięsa z chrupiącym plackiem. Aby gulasz był naprawdę dobry, kup mięso wołowe wysokiej jakości. Pokrój je w grubą kostkę i obsmaż lekko na patelni. Następnie duś, aż stanie się wystarczająco miękkie. Dobre mięso w placku po węgiersku to takie, którego kawałki wręcz rozpływają się w ustach. Jednak sekret udanego dania to także usmażone na chrupko, złociste placki. Na ich widok aż chce się chwycić za widelec! Placek po węgiersku smakuje najlepiej w połączeniu z odrobiną śmietany, posypany startym serem lub ulubionymi ziołami. Wybór należy do Ciebie. I Twoich gości.