
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
80 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę i szczypior pokrój w drobną kostkę, czosnek rozetrzyj na miazgę, wyciśnij sok z cytryny.
Krok 2
Mięso z kraba odciśnij z zalewy, przełóż do miski, dodaj przyprawę Cajun Knorr, sól, jajko, bułkę tartą i połowę szczypioru. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.
Krok 3
Placki smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu, po ok. 3 minuty z każdej strony.
Krok 4
Pozostały szczypior, sok z cytryny i pieprz połącz z kwaśną śmietaną. Gotowe placki krabowe podawaj z łyżką kwaśnej śmietany.
Dobra rada:
Jeśli masa krabowa będzie zbyt wilgotna, dodaj więcej bułki tartej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki krabowe w stylu nowoorleańskim
Kuchnia kreolska określana jest często jako kosmopolityczna. Widoczne są w niej wpływy: meksykańskie, francuskie, hiszpańskie, włoskie i amerykańskie. Ze względu na swoje położenie Nowy Orlean stanowi ważny punkt na mapie kulinarnej. Jeśli szukasz kreolskiej receptury, wybierz przepis na placki krabowe w stylu nowoorleańskim! Gotowy na ciekawe doznania smakowe?
Dla kogo?
Dla miłośników kolorowych i wyrazistych dań! Rozpraw się z nudą w kuchni raz na zawsze!
Na jaką okazję?
Placki krabowe w tylu nowoorleańskim to przykład na niesztampowe, oryginalne i smaczne danie na obiad bądź kolację.
Czy wiesz, że?
Kuchnia kreolska obfituje w owoce morza, ryby i pikantne przyprawy – pieprz cayenne, imbir czy chili.
Dla urozmaicenia:
Gdy masa krabowa będzie zbyt wilgotna, dodaj do niej więcej bułki tartej.