Placki krabowe w stylu nowoorleańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

80 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i szczypior pokrój w drobną kostkę, czosnek rozetrzyj na miazgę, wyciśnij sok z cytryny.

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - Krok 1

Krok 2

Mięso z kraba odciśnij z zalewy, przełóż do miski, dodaj przyprawę Cajun Knorr, sól, jajko, bułkę tartą i połowę szczypioru. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - Krok 2

Krok 3

Placki smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu, po ok. 3 minuty z każdej strony.

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - Krok 3

Krok 4

Pozostały szczypior, sok z cytryny i pieprz połącz z kwaśną śmietaną. Gotowe placki krabowe podawaj z łyżką kwaśnej śmietany.

Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeśli masa krabowa będzie zbyt wilgotna, dodaj więcej bułki tartej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki krabowe w stylu nowoorleańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki krabowe w stylu nowoorleańskimPlacki krabowe w stylu nowoorleańskim

Kuchnia kreolska określana jest często jako kosmopolityczna. Widoczne są w niej wpływy: meksykańskie, francuskie, hiszpańskie, włoskie i amerykańskie. Ze względu na swoje położenie Nowy Orlean stanowi ważny punkt na mapie kulinarnej. Jeśli szukasz kreolskiej receptury, wybierz przepis na placki krabowe w stylu nowoorleańskim! Gotowy na ciekawe doznania smakowe?

Dla kogo?

Dla miłośników kolorowych i wyrazistych dań! Rozpraw się z nudą w kuchni raz na zawsze!

Na jaką okazję?

Placki krabowe w tylu nowoorleańskim to przykład na niesztampowe, oryginalne i smaczne danie na obiad bądź kolację.

Czy wiesz, że?

Kuchnia kreolska obfituje w owoce morza, ryby i pikantne przyprawy – pieprz cayenne, imbir czy chili.

Dla urozmaicenia:

Gdy masa krabowa będzie zbyt wilgotna, dodaj do niej więcej bułki tartej.