Placki z fasoli

Autor: Paszczaki gotują

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

kotleciki:

2 słoiki

6 łyżek

0 gramów

60 gramów

0 gramów

sos:

450 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na kotleciki zblenduj.

Placki z fasoli - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj kotleciki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę Ramy Smaż jak szef kuchni i smaż kotleciki na niedużym ogniu.

Placki z fasoli - Krok 2

Krok 3

Cebulę zeszklij na 1 łyżce Ramy Smaż jak szef kuchni, dodaj oliwki i pomidory, zagotuj i dopraw solą i pieprzem.

Placki z fasoli - Krok 3

Krok 4

Filet z kurczaka podsmażyć na patelni na 1 łyżce Rama Smaż jak szef kuchni z obu stron aż będzie złocisty. Kotleciki podawaj z sosem pomidorowym i piersią z kurczaka pokrojoną w plasterki.

Placki z fasoli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej