
Składniki
300 gramów
200 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 gram
1 gram
200 gramów
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozpuścić łyżkę masła
Krok 2
Dodać pokrojone w grubą kostkę pieczarki. smażyć aż odparuje woda.
Krok 3
Dodać pokrojoną cebulę . Zeszklić.
Krok 4
Do całości dodać wątróbkę, chili, czosnek, majeranek. dusić 15 min Dodać koncentrat, mieszać i smażyć kilka minut. Ostudzić
Krok 5
Przełożyć do wysokiego naczynia, dodać miękkie masło, blendować na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej