Puchate ciasto

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

116

441 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2598 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

250 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

krem:

1 sztuka

700 mililitrów

2 opakowania

150 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij mikserem z cukrem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Blachę o wymiarach 20x25 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej do niej ciasto, które następnie piecz w 180 st. C około 30 minut.

Krok 4

Z mleka i proszków budyniowych przygotuj gęsty budyń, uważając, by się nie przypalił podczas gotowania.

Krok 5

Wystudź, od czasu do czasu mieszając.

Krok 6

Gdy budyń jest już zimny zmiksuj go z 200 g miękkiej Kasi i przełóż na ciasto.

Krok 7

Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni, resztę Kasi rozpuść w rondelku razem z cukrem i zalej nim uprażone wiórki, wymieszaj.

Krok 8

Ostudzonymi wiórkami posyp ciasto.

4

Opinie o przepisie

  • Iwcia Michalczyk

    Iwcia Michalczyk, 16.01.2018

    Czuc proszek do pieczenia a krem wyszedl za rzadki mimo trzymania sie przepisu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Olszak

    Jolanta Olszak, 16.08.2016

    Wcale nie musi być margaryna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Wojciak

    Karolina Wojciak, 15.08.2016

    No coz? Jezeli ktos lubi margaryne?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iwona bednarz

    iwona bednarz, 07.07.2016

    wystarczy 6 łyżek mąki do ciasta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puchate ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puchate ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puchate ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puchate ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puchate ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puchate ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puchate ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej