Racuszki z rabarbarem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

4 łyżki

20 gramów

2 łyżki

3 szczypty

2 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko, Kasię, pokruszone drożdże, aromat, wsypać mąkę i wymieszać mikserem na jednolite ciasto.

Krok 2

Jeśli jest za gęste, należy dolać odrobinę mleka. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 3

Gdy ciasto zwiększy objętość 2-2,5 razy, posypać z wierzchu pokrojonym rabarbarem.

Krok 4

Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju. Łyżkę zanurzać w wodzie, nabierać ciasto z kawałkami rabarbaru i wykładać na patelni.

Krok 5

Smażyć ok. minuty na średnim ogniu, odwrócić, przykryć przykrywką, smażyć ok. minuty.

Krok 6

Po usmażeniu racuszki wyłożyć na talerzu, posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej