Rolada biszkoptowa z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

2 opakowania

1

1 sztuka

1

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt według własnego przepisu na dużej blaszce z pieca.

Krok 2

Po wyjęciu zwinąć w rulon.

Krok 3

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Krok 4

Postawić na piecu, przesmażać, aby cały sok odparował, dodać rodzynki i posiekane na niezbyt drobno orzechy włoskie, wysypać 2 dowolne galaretki.

Krok 5

Przestudzoną masę jabłkową wyłożyć na rozwinięty biszkopt i ponownie zwinąć.

Krok 6

Polać lukrem.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada biszkoptowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada biszkoptowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada biszkoptowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada biszkoptowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada biszkoptowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada biszkoptowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada biszkoptowa z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka z otrębami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej