Rolada kokosowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Masa biała.:

100 gramów

0.5 sztuki

80 gramów

Masa ciemna:

300 gramów

30 gramów

100 gramów

0.5 szklanki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Masa biała: Kasię miksujemy z cukrem.

Krok 3

Dodajemy wiórki kokosowe, miksujemy.

Krok 4

Masa ciemna: Herbatniki mielimy.

Krok 5

Kasię, kakao, cukier i mleko rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy herbatniki i mieszamy na jednolita masę.

Krok 6

Letnią ciemną masę wykładamy na pergamin.

Krok 7

Formujemy kwadrat.

Krok 8

Na kwadrat wykładamy masę białą i zwijamy roladę.

Krok 9

Dekorujemy wiórkami i schładzamy.

Tagi:FRISCO
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej