ROLADA KOKOSOWA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

0.5 szklanki

1.5 łyżki

500 gramów

ponadto:

1 szklanka

100 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kokos sparzyć wrzącym mlekiem. Kasię utrzeć z cukrem. Dodać ostudzony kokos, 1,5 łyżki spirytusu i odrobinę zapachu waniliowego. Podzielić na dwie części.

Krok 2

Herbatniki zmielić i wymieszać na sucho z kakao. Dodać stopioną Kasię, mleko i bardzo dobrze wyrobić na gładką masę. Podzielić na dwie części.

Krok 3

Na folii rozwałkować połowę ciemnej masy na duży prostokąt o grubości ok 0,5 cm.

Krok 4

Na to rozsmarować połowę masy. Zwinąć ciasno roladę.

Krok 5

Tak samo postąpić z drugą częścią masy.

Krok 6

Wstawić do lodówki i mocno schłodzić .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROLADA KOKOSOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROLADA KOKOSOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROLADA KOKOSOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROLADA KOKOSOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROLADA KOKOSOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROLADA KOKOSOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROLADA KOKOSOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Biszkopt dla Mamy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej