Rolada waflowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

wafle:

1 opakowanie

masa:

2 opakowania

0.75 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 galaretkę rozpuścić w szklance wody i zostawić do stężenia.

Krok 2

Kasię rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać kakao, mieszając aby nie było grudek.

Krok 3

Odłożyć 2 całe wafle, resztę wafli pokruszyć.

Krok 4

Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki przegotowanej gorącej wody, wlać do masy i wymieszać.

Krok 5

Rozłożyć wafle, posmarować masą, na brzegu ułożyć paski galaretki i delikatnie zwinąć w roladę.

Krok 6

Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej