Rolada waflowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

0.75 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody i zostawić do stężenia.

Krok 2

Kasię rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać kakao, mieszając aby nie było grudek.

Krok 3

Drugą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki przegotowanej gorącej wody, wlać do masy i wymieszać.

Krok 4

Odłożyć 2 całe wafle, resztę wafli pokruszyć. Rozłożyć wafle, posmarować masą, na brzegu ułożyć paski galaretki i delikatnie zwinąć w roladę. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada waflowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej