
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
1 łyżka
100 gramów
150 mililitrów
0.5 sztuki
1 pęczek
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sznycle rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Następnie oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Nerkowce posiekaj drobno lub pokrusz tłuczkiem do mięsa. Ser pokrój w małą kostkę, a kolendrę posiekaj. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Przygotowany orzechowo-serowy farsz nałóż na sznycle, zwiń roladki i zepnij wykałaczką.

Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i 150 ml wody.

Krok 5
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki ananasa i pokrojone chili. Włóż również roladki i obsmaż je z każdej strony.

Krok 6
Na patelnię wlej przygotowany Fix i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię i duś 10 minut. Gotowe roladki podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej