Roladki z indyka w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

452 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

559 osób wydrukowało

Pobierz pdf

552 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

60 mililitrów

80 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój w cienkie plastry. Rozbij delikatnie i oprósz przyprawą do mięs. W środek włóż plaster szynki, plaster żółtego sera oraz listek bazylii. Brzegi indyka zawiń do środka a następnie ściśle zroluj.

Roladki z indyka w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Roladki zabezpiecz wykałaczkami, aby się nie rozwinęły. Mięso obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Aby sos był dobrze doprawiony oraz gęsty połącz fix z 300 ml wody. Całość duś pod przykryciem około 3-4 minut.

Roladki z indyka w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Gotowe roladki pokrój na mniejsze kawałki i ułóż w gąsieniczkę. Danie podawaj z ugotowanym ryżem i surówką.

Roladki z indyka w sosie pomidorowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby uczynić smak roladki jeszcze ciekawszym, do środka roladki możesz dodać plaster ananasa.

51

Opinie o przepisie

  • Magdalena  Gołosow

    Magdalena Gołosow , 04.06.2015

    pyszne i łatwe do przyrządzenia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Wyszynski

    Wojciech Wyszynski, 01.06.2015

    w niedziele robie dzieki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 01.06.2015

    Wojciech, wystarczy kliknąć w link. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Usia

    Ula Usia, 01.06.2015

    takie sobie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Wyszynski

    Wojciech Wyszynski, 01.06.2015

    poprosze przepis na priw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena S.

    Bożena S., 01.06.2015

    proste i smaczne ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Złotnik

    Krystyna Złotnik, 01.06.2015

    Anakonda ucieka z talerza...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Milarska

    Maria Milarska, 01.06.2015

    to może kupić ślimaki i ułożyć z nich INDYYYKA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Milarska

    Maria Milarska, 01.06.2015

    no może

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Warzocha

    Stanisław Warzocha, 01.06.2015

    Dziewczyny wy wiecie co lubie!!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czeslaw Malgorzata Zackiewicz

    Czeslaw Malgorzata Zackiewicz, 01.06.2015

    Pani Jolu .,super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Żebrowska

    Dorota Żebrowska, 01.06.2015

    apetyczne :) mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kowalska

    Barbara Kowalska, 31.05.2015

    Uwielbiam ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Glińska

    Monika Glińska, 31.05.2015

    Chyba raczej oliwek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Wojtkowiak

    Czesław Wojtkowiak, 31.05.2015

    Zamawiam na jutro

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Flisiak

    Róża Flisiak, 31.05.2015

    owszem czemu nie ale kto robi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Zwolinski

    Jacek Zwolinski, 31.05.2015

    Poproszę dodatkową porcję grzybków, widoczne na zdjęciu po lewej stronie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Starzyk

    Stanisław Starzyk, 31.05.2015

    Eeee tam... w niedzielę, to rosołek ma być z nitkowym makaronikiem, do tego schabowy z młodymi ziemniaczkami i świeżym koperkiem, oraz młodą kapustką. potem piwko i obowiązkowo poobiednia drzemka... relax...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elizabeth Adamczyk

    Elizabeth Adamczyk, 31.05.2015

    Ale smacznie wyglada!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Barwicka

    Wanda Barwicka, 31.05.2015

    ja serwuje troche wiekszy gryl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Pierzynowski

    Marek Pierzynowski, 31.05.2015

    jeszcze tylko kto mi to zrobi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Wierzbowski

    Jan Wierzbowski, 31.05.2015

    to może być dobre i pewnie jest :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba, 31.05.2015

    Hej ciekawe czy tak pysznie będziesz nam gotować,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Chlebek

    Jerzy Chlebek, 31.05.2015

    To robi się samo.? Przecież żadna nini ani lożka za zrobienie tego się nie chwyci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Milarska

    Maria Milarska, 31.05.2015

    te "grzybki" to połówki śliwek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Milarska

    Maria Milarska, 31.05.2015

    to chyba dla cierpiących na brak apetytu? ja nie narzekam, wręcz przeciwnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Górska

    Anita Górska, 31.05.2015

    Paweł Bilski ale super :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Hermanowski

    Janusz Hermanowski, 31.05.2015

    Szczególnie te małe dwa grzybki.P...oli się po nich w głowie okropnie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mika Mika

    Mika Mika, 31.05.2015

    ładnie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Bieńkowski

    Jacek Bieńkowski, 31.05.2015

    Ale się na szczęście nie rusza...

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej