Różane serducho przepis – Zobacz na przepisy.pl

Różane serducho

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

8 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

krem:

750 gramów

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić całe jaja na parze, dodawać stopniowo cukier. Zdjąć z ognia, miksować cały czas, aż masa ostygnie i zgęstnieje.

Krok 2

Ubijając jajka na parze należy pamiętać, że temperatura masy jajecznej nie może przekroczyć 40 stopni.

Krok 3

Wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Przesiać przez sito. Suche składniki dodać do masy jajecznej i delikatnie połączyć.

Krok 4

Dużą tortownicę (26 - 28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Brzegi tortownicy pozostawić suche (nie smarować tłuszczem).

Krok 5

Wylać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika 160 stopni. Piec 40/50 min., zwiększając stopniowo temperaturę do 180 stopni.

Krok 6

Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na trzy części.

Krok 7

Krem: 3 serki mascarpone (każdy po 250 g) 1 mleko skondensowane słodzone (533 g).

Krok 8

Dobrze schłodzone serki ucieramy z mlekiem skondensowanym.

Krok 9

Ilość mleka można dowolnie regulować według własnych upodobań. Kremem przełożyć biszkopt i dobrze schłodzić. Później udekorować kupnymi różyczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej