Różane serducho

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

61

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

8 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

krem:

750 gramów

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić całe jaja na parze, dodawać stopniowo cukier. Zdjąć z ognia, miksować cały czas, aż masa ostygnie i zgęstnieje.

Krok 2

Ubijając jajka na parze należy pamiętać, że temperatura masy jajecznej nie może przekroczyć 40 stopni.

Krok 3

Wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Przesiać przez sito. Suche składniki dodać do masy jajecznej i delikatnie połączyć.

Krok 4

Dużą tortownicę (26 - 28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Brzegi tortownicy pozostawić suche (nie smarować tłuszczem).

Krok 5

Wylać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika 160 stopni. Piec 40/50 min., zwiększając stopniowo temperaturę do 180 stopni.

Krok 6

Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na trzy części.

Krok 7

Krem: 3 serki mascarpone (każdy po 250 g) 1 mleko skondensowane słodzone (533 g).

Krok 8

Dobrze schłodzone serki ucieramy z mlekiem skondensowanym.

Krok 9

Ilość mleka można dowolnie regulować według własnych upodobań. Kremem przełożyć biszkopt i dobrze schłodzić. Później udekorować kupnymi różyczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różane serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej