Rożki Kokosowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

137

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 dekagram

1 szczypta

masa:

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

dekoracja:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuścić w śmietanie, dodać do mąki, zmieszać z Kasią, dodać gałkę, zagnieść ciasto.

Krok 2

Przyrządzić masę: wiórki wsypać do rondelka z rozgrzanym miodem (2-3 łyżki miodu należy wziąć tylko tyle, by połączyć wiórki w gęstą masę).

Krok 3

Dodać żółtko, wymieszać - nie gotować.

Krok 4

Odstawić do wystygnięcia.

Krok 5

Z ciasta wałkować cienkie placki, wykrawać niedużą szklanką kółka.

Krok 6

Na każde kółko nałożyć odrobinę masy kokosowej.

Krok 7

Zlepić pierożki i piec w gorącym piekarniku (220 stopni C).

Krok 8

Natychmiast po wyjęciu z piekarnika, posypać cukrem pudrem z wanilią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rożki Kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rożki Kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rożki Kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rożki Kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rożki Kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rożki Kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rożki Kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Barszcz chlebowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej