
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.
Krok 2
Powierzchnię ryby posmaruj olejem i posyp przyprawami ziołowymi oraz solą.
Krok 3
Przecier rozetrzyj z 2 łyżkami oleju i 2 łyżkami wody. Dodaj cukier. Część przygotowanej mieszanki włóż do środka ryby, resztą obłóż rybę.
Krok 4
Banany przekrój wzdłuż i ułóż dookoła ryby. Włóż do piekarnika i piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej