Sałatka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Sałatka warzywna

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

64

heart
760 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

963 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1822 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 opakowania

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyj pod bieżącą wodą, a następnie lekko osusz.

Sałatka warzywna - Krok 1

Krok 2

Pokrój ser feta, awokado i paprykę na drobną kostkę. Porwij na drobno liście sałat.

Sałatka warzywna - Krok 2

Krok 3

Dodaj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne Włoski z suszonymi pomidorami.

Sałatka warzywna - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystko i dodaj odsączoną kukurydzę konserwową. Całość delikatnie wymieszaj.

Sałatka warzywna - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy A i witaminy C, potasu, wapnia, fosforu, wit. E, wit. B2, wit. B6.

1

Opinie o przepisie

  • justyna rzemek

    justyna rzemek , 27.03.2020

    ile cała sałatka ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka warzywnaSałatka warzywna

Sałatka warzywna bez majonezu, za to z kremowym awokado i chrupiącą sałatą, to smaczne i zdrowe drugie śniadanie, które bez problemu przygotujesz także w pracy. Użyj do jej przyrządzenia dwóch rodzajów sałat: rzymskiej i masłowej, żeby fit przekąska była bardziej urozmaicona. Umyj je i podziel na mniejsze kawałki, a następnie dodaj do nich pozostałe składniki: czerwoną paprykę, awokado, kukurydzę oraz ser feta. Ten grecki typ sera ma wyrazisty słony smak, dlatego wspaniale smakuje w połączeniu z delikatnymi warzywami. Szczególnie dobrze będzie uzupełniał się z awokado, czyli owocem o gęstym, gładkim miąższu, ale dość neutralnym smaku. Przed podaniem polej warzywa sosem włoskim z suszonymi pomidorami, który odpowiednio połączy wszystkie składniki. Proponowana przez nas zdrowa sałatka warzywna z awokado dostarcza 155 kalorii, dlatego będzie doskonałą fit przekąską w ciągu dnia – polecaną szczególnie tym, którzy dbają o dietetyczne i pożywne posiłki. Spróbuj i podziel się swoją opinią w komentarzu.