Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
1 pęczek
80 mililitrów
40 mililitrów
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chilli oraz czosnek pokrój w bardzo drobne kawałeczki. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Kolendrę i szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 2
Dodaj ketchup Hellmann's oraz oliwę. Na koniec dodaj wyciśnięty sok z połowy limonki. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej