Sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

424

105 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

6 sztuk

10 dekagramów

3 łyżki

1.5 szklanki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser przepuścić przez maszynkę.

Krok 2

Dodać żółtka utarte z cukrem, tłuszcz i wszytko rozmieszać mikserem.

Krok 3

Na końcu dodać białka ubite na pianę oraz budyń.

Krok 4

W blasze wyłożyć warstwę herbatników.

Krok 5

Na to masę serową.

Krok 6

Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik z rosą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - SernikSernik

Sernik z tłustego białego twarogu z budyniem jest aksamitny i dobrze komponuje się z zwłaszcza z owocami. Ma delikatny waniliowy smak i jest bardzo kremowy. Ser należy zmielić w maszynce przed zmieszaniem go z margaryną, żółtkami, cukrem, a następnie budyniem oraz pianą z białek. Do serowej masy dołącza się również często rodzynki namoczone wcześniej w gorącej wodzie z cukrem albo kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Spód przygotowuje się z herbatników. Często zastępuje się go biszkoptem lub kruchym ciastem. Puszysty sernik będzie dobrze smakował z cukrem pudrem, lukrem albo polewą czekoladową. Posyp polane nimi ciasto orzechami lub płatkami migdałów. Smak sernika podkreślą też świeże owoce, serwując go, dołącz do niego jagody, truskawki lub maliny i ozdób całość bitą śmietaną. Z owoców przygotowuje się także gorące sosy do sernika. Polane nimi ciasto sprawdzi się, jeśli chcesz poczęstować swoich gości czymś słodkim, ale delikatnym w smaku. Przygotuj się do tego, zapoznając się z przepisem na ten smaczny sernik!