Sernik na zimno na biszkopcie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

0.75 szklanki

1 szczypta

1.5 szklanki

masa serowa:

1 opakowanie

2 opakowania

1 szklanka

wierzch:

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Ubić białka na sztywno, dodać szczyptę soli, cukier, cały czas ubijając, dodawać stopniowo żółtka, proszek do pieczenia i na końcu mąkę, delikatnie wymieszać i wylać na blachę.

Krok 2

Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Wystudzić.

Krok 4

Masa: Do mleka dodać proszek sernika i ubijać na sztywną masę, następnie dodać serki homogenizowane, po czym wyłożyć masę na ciasto.

Krok 5

Na to owoce i wylać tężejącą galaretkę. (Galaretkę zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu).

Krok 6

Przechowywać w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej