Sernik na zimno z owocami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

235 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

3 łyżki

5 sztuk

1 opakowanie

2 opakowania

1 szklanka

2 opakowania

1

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę zalać 1/3 szklanką zimnej wody i odstawić, aż spęcznieje.

Krok 2

Galaretki zalać 3 szklankami gorącej wody i odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

5 żółtek, cukier puder i cukier waniliowy ubić na pulchną masę.

Krok 4

Dodawać stopniowo po jednej łyżeczce Kasi (ma być miękka) i dalej porcjami serek homogenizowany.

Krok 5

Żelatynę rozpuścić na małym ogniu, ma być letnia i płynna, taką powolutku połączyć z masą, wlewając na łopatki miksera obracające się na najwyższych obrotach.

Krok 6

Dodać bakalie.

Krok 7

Podzielić masę: Do 1/3 dodać 2 łyżki kakao i połączyć mieszając mikserem.

Krok 8

Tą część wyłożyć na dno blaszki, wstawić na chwilę do zamrażalnika.

Krok 9

Pozostałą część masy (białej) wyłożyć na zastygniętą część ciemną i też do lodówki.

Krok 10

Ułożyć owoce i zalać galaretką.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej