Sernik Tiramisu

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 mililitrów

750 gramów

0.75 szklanki

2 opakowania

200 gramów

1.5 szklanki

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek utrzeć z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w 1/3 szk. wody, gdy napęcznieje rozpuścić w mikrofalówce lub na małym ogniu w garnuszku. Ostudzić.

Krok 2

Do masy serowej dodać ubitą na sztywno śmietankę, likier i ostudzoną żelatynę.

Krok 3

Okrągłą formę o śr. 24 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dno foremki wyłożyć pierwszą warstwę biszkoptów moczonych w kawie.

Krok 4

Na biszkopty rozsmarować część masy serowej i powtarzać tak aż do wyczerpania składników.

Krok 5

Na wierzchu ma być cienka warstwa masy serowej. Wyjdą trzy warstwy masy serowej i trzy biszkoptów.

Krok 6

Wierzch posypać obficie kakao. Całość schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej