Śląski piernik z bakaliami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

336

78 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

150 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 szklanka

3 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić i ostudzić.

Krok 2

Ubić jajka z cukrem, dodać mleka, kakao, mąkę i wymieszać z sodą i przyprawami.

Krok 3

W czasie mieszania dodać marmoladę.

Krok 4

Następnie wlać Kasię i mieszać do uzyskania jednolitej masy.

Krok 5

Na koniec dodać bakalie oprószone mąką i i wszystko wymieszać.

Krok 6

Przelać do formy. Ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śląski piernik z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śląski piernik z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śląski piernik z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śląski piernik z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śląski piernik z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śląski piernik z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śląski piernik z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej