Słodka owocowa pizza

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

340 gramów

7 gramów

120 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

wierzch:

50 gramów

250 gramów

250 gramów

50 mililitrów

80 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj: mąkę, cukier, drożdże, jajko i mleko.

Krok 2

Kasię rozpuść w rondelku, wystudź.

Krok 3

Dodaj do ciasta i wymieszaj.

Krok 4

Ciasto przełóż na podsypany mąką stół i zagnieć na gładkie ciasto.

Krok 5

Odstaw do wyrośnięcia.

Krok 6

W rondlu rozpuść Kasię, dodaj miód i śmietankę, zagotuj.

Krok 7

Wsyp płatki migdałowe i wymieszaj.

Krok 8

Morele umyj, usuń pestki i pokrój na kawałki.

Krok 9

Maliny opłucz i osącz na sicie.

Krok 10

Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieć, rozwałkuj i wyłóż nim dużą formę do pizzy o średnicy 33 cm.

Krok 11

Na ciasto wyłóż owoce, posyp cukrem wanilinowym.

Krok 12

Na to wyłóż masę miodowo-migdałową. Piecz 20 minut w 180 st. C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka owocowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka owocowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka owocowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka owocowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka owocowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka owocowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka owocowa pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej