
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę sera pokrój na 6 grubych plastrów.
Krok 2
Każdy kawałek sera obtaczaj po kolei w jajku, bułce tartej , jajku i znowu w bułce tartej.
Krok 3
Serki wstaw do zamrażarki na około 15 minut .
Krok 4
Serki smaż w głębokim oleju z każdej strony aż się zarumienią i bułka się lekko podsmaży.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej