Smażony ser po Czesku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ser po Czesku

Autor: Szymon Szczęsny

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę sera pokrój na 6 grubych plastrów.

Krok 2

Każdy kawałek sera obtaczaj po kolei w jajku, bułce tartej , jajku i znowu w bułce tartej.

Krok 3

Serki wstaw do zamrażarki na około 15 minut .

Krok 4

Serki smaż w głębokim oleju z każdej strony aż się zarumienią i bułka się lekko podsmaży.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ser po Czesku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ser po Czesku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ser po Czesku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ser po Czesku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ser po Czesku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ser po Czesku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ser po Czesku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ser po Czesku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej