
Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.2 litra
0.5 kilograma
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną i pozbawioną gniazd nasiennych papaję skrój w kostkę.
Krok 2
Banany bez skórki pokrój na plasterki, a następnie zalej wszystkie owoce mlekiem i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 3
Teraz wlej sok oraz miód i zmiksuj jeszcze raz. Na koniec wlej sok z cytryny. Możesz podawać z pokruszonym lodem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej