
Składniki
15 mililitrów
250 gramów
250 mililitrów
6 sztuk
2 sztuki
0.5 pęczka
200 gramów
250 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój w trójkąty, oddziel skórkę i wyłóż w żaroodpornym naczyniu poprzednio wysmarowanym oliwą z oliwek.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż pokrojony boczek i grzyby, aż grzyby będą rumiane.
Krok 3
Przełóż pieczarki z boczkiem do chleba, wraz ze świeżymi pomidorkami cherry w całości.
Krok 4
W podgrzanym mleku rozpuść Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr i wymieszaj dokładnie z jajkami, po czym zalej otrzymanym płynem chleb z boczkiem i grzybami. Pozostaw na 10 minut, aby chleb nasączył się płynem.
Krok 5
Piecz w piekarniku w 180 °C przez 30 minut. Podawaj z liśćmi świeżej bazylii.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej