Soczyste i chrupiące udka pieczone video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

heart
388 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

348 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z miodem i musztardą. Mięso natrzyj marynatą. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do marynaty łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Udka przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz 30 minut pod przykryciem w temperaturze 190 °C. Potem zdejmij przykrywkę i piecz dodatkowe 15 minut.

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • bahus pl

    bahus pl , 04.02.2016

    Marynata nie dała rady .. Mięso zbyt mało aromatyczne. Spróbuję jeszcze kiedyś z podwójną porcją marynaty. Mięso marynowałem 6 godzin więc coś powinno do niego przeniknąć. Może z grilla po takim marynowaniu byłoby intensywniej...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • bahus pl

    bahus pl , 04.02.2016

    Fail... Staram się właśnie uratować ten przepis i po rzeczonych 30 minutach plus 15 na dopieczenie (45) w 190 stopniach mięso wyszło na wpół surowe, robione w naczyniu żaroodpornym najpierw pod przykryciem a później bez. Ja ze swojej strony przełożyłem do rękawa i dopiekam ponownie jeszcze przez około 20 minut i 10 minut (pałki odwrócone) na chrupko. Mam tylko nadzieję że smak marynaty będzie dobry. Moim zdaniem to 50 minut na pieczenie plus 10-12 minut na dopiekanie bez przykrycia. Należy też podkreślić że video nie pochodzi z tego przepisu... mimo iż faktyczne czasy pieczenia w przepisie są inne niż w video... i polecam trzymać się tych z filmu. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEOSoczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO

Przyprawę Knorr wymieszaj z miodem i musztardą. Mięso natrzyj marynatą. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do marynaty łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.