Soczyste i chrupiące udka pieczone video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

heart
388 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

347 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z miodem i musztardą. Mięso natrzyj marynatą. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do marynaty łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Udka przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz 30 minut pod przykryciem w temperaturze 190 °C. Potem zdejmij przykrywkę i piecz dodatkowe 15 minut.

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • bahus pl

    bahus pl , 04.02.2016

    Marynata nie dała rady .. Mięso zbyt mało aromatyczne. Spróbuję jeszcze kiedyś z podwójną porcją marynaty. Mięso marynowałem 6 godzin więc coś powinno do niego przeniknąć. Może z grilla po takim marynowaniu byłoby intensywniej...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • bahus pl

    bahus pl , 04.02.2016

    Fail... Staram się właśnie uratować ten przepis i po rzeczonych 30 minutach plus 15 na dopieczenie (45) w 190 stopniach mięso wyszło na wpół surowe, robione w naczyniu żaroodpornym najpierw pod przykryciem a później bez. Ja ze swojej strony przełożyłem do rękawa i dopiekam ponownie jeszcze przez około 20 minut i 10 minut (pałki odwrócone) na chrupko. Mam tylko nadzieję że smak marynaty będzie dobry. Moim zdaniem to 50 minut na pieczenie plus 10-12 minut na dopiekanie bez przykrycia. Należy też podkreślić że video nie pochodzi z tego przepisu... mimo iż faktyczne czasy pieczenia w przepisie są inne niż w video... i polecam trzymać się tych z filmu. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEOSoczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO

Przyprawę Knorr wymieszaj z miodem i musztardą. Mięso natrzyj marynatą. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do marynaty łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.