Soczyste pałki kurczaka po cygańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 kilogram

2 łyżki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżką oleju, układamy plastry ziemniaków, obsypujemy przyprawami.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 1

Krok 2

Pałki z kurczaka myjemy, wkładamy do woreczka załączonego do Fixa Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Obsypujemy pałki w worku przyprawą z Fixa i mieszamy przez worek, który następnie zawiązujemy i układamy w drugim naczyniu żaroodpornym.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 2

Krok 3

Obydwa naczynia wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika i pieczemy około godziny. Mięso wyjmujemy z worka, rozcinając go. Podajemy z ziemniaczkami oraz sosem czosnkowym.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej