Soczyste pałki kurczaka po cygańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 kilogram

2 łyżki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżką oleju, układamy plastry ziemniaków, obsypujemy przyprawami.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 1

Krok 2

Pałki z kurczaka myjemy, wkładamy do woreczka załączonego do Fixa Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Obsypujemy pałki w worku przyprawą z Fixa i mieszamy przez worek, który następnie zawiązujemy i układamy w drugim naczyniu żaroodpornym.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 2

Krok 3

Obydwa naczynia wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika i pieczemy około godziny. Mięso wyjmujemy z worka, rozcinając go. Podajemy z ziemniaczkami oraz sosem czosnkowym.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej