
Składniki
1 opakowanie
1 kilogram
2 łyżki
1 kilogram
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżką oleju, układamy plastry ziemniaków, obsypujemy przyprawami.

Krok 2
Pałki z kurczaka myjemy, wkładamy do woreczka załączonego do Fixa Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Obsypujemy pałki w worku przyprawą z Fixa i mieszamy przez worek, który następnie zawiązujemy i układamy w drugim naczyniu żaroodpornym.

Krok 3
Obydwa naczynia wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika i pieczemy około godziny. Mięso wyjmujemy z worka, rozcinając go. Podajemy z ziemniaczkami oraz sosem czosnkowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej