Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

8 plastrów

4 łyżki

8 sztuk

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone i ugotowane szparagi wyłóż na półmisku. Polej octem balsamicznym i posyp kawałkami szynki parmeńskiej.

Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - Krok 1

Krok 2

Podawaj z pieczywem posmarowanym Florą ProActiv o smaku masła.

Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy E, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy C, folianów, jodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej